İSTANBUL AFYONLULAR TİTANİKTE BULUŞTU

“İSTAFDER” İstanbul’da bulunan  Afyonkarahisarlılar Derneklerini Bir Araya Getirdi

Afyonkarahisar’lılar  Kültür ve Dayanışma Derneğinin  (İSTAFDER) düzenlediği birlik ve beraberlik toplantısı  Kartal Titanik  otelde kahvaltılı bir programla  yapıldı

D6

Istanbul Afyonkarahisarlılar  Kültür ve Dayanışma Derneği Ynetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli’nin sponsorluğunda düzenlenen Birlik ve Beraberlik toplantısına  Istanbul Egebir Dernek Başkanı  Hüseyin Reşit ÖZ,  Istanbul  AFSİAD  Başkanı Ahmet ÜNLÜ, Bursa Afyonkarahisarlılar Dernek Başkanı  Recep YILDIRIM, Istanbul Büyükçekmeçe Dernek Başkanı Hüseyin ÜNAL, Afyonkale Dernek Başkanı Mehmet TUĞRUL,  Istanbul Dinarlılar Dernek Başkan Yrd. Abdullah  TÜRKYILMAZ, Istanbul Afkayder Dernek Başkanı  Ömür GÜLSEVEN, Istanbul Şuhutlular Dernek Başkanı Musa BURSALI, Istanbul  Bolvadin Girişim Gurubu Birgi DERTLİ,  Gebze, Darıca Afyonkarahisarlılar Dernek Başkanı Ahmet SELVİ,  Toplum Sorumlular Derneği Başkanı Mevlüt ER, Istanbul  03 Diyat Derneği Başkanı  Mustafa  KADEŞ,  Kemerkayalılar Dernek Başkanı Ömer Ali AKPINAR, Çay Karacaören  Dernek Başkanı Yıldıray ERKOL,  Sinanpaşa Karacaören  Denek Başkanı Hüseyin AKKOÇ  Çayırhısarlılar Dernek  Başkanı  Sabri ACAR, Tazkırılılar Dernek Başkanı  Ömer ÇETİNKAYA,  Kırkalılar Dernek Başkanı Fazlı SAY, Marmara Bölgesi Dernek Başkanı Ömer KOÇYİĞİT, , Gübretaş Denel Müdür Yardımcısı Tahir OKUTAN, İSKİ Sağlık Müdürü  Hakan KULE, Emekli Amiral Abdullah ARMAĞAN, Afsiad Kurucu Başkanı Mali Müşavir  Kamil AY,  Afsiad Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı  Mustafa  MÜHSÜRLER,, Kaynarca Karakol Amiri Niyazi ÇETİN, Doğru Cevap Dershanelerinden  Hamza ŞAFAK  ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan dernek Başkanı  Naci Büyür Istanbulun çeşitli adreslerde  kahvehane niteliği taşımaktan ileri  gitmeyen  lokallerde faaliyet gösteren  ekeonomik gücü zayıf  yirmiye yakın Kültür ve Dayanışma  Derneğimiz var. dedi  Başkan Büyür Gelenek ve Göreneklerimizi bozulmadan muhafaza etmek, bulunduğumuz  toplumun iyi adetlerini alarak zenginleştirmek derneklerimizin var oluş görevidir. Bilgimizi devamlı yükseltmek zorundayız. Ekonomik gücü zayıf olan bir insan geçim derdindeyken  bilgisini yükseltemez. Dernekçiliğin var oluş gayesinin  başka bir hali de üyelerinin ekonomik gücünü yükseltmektir. Ekonomik gücü  zayıf olan bir bireyin bilgiye ulaşması için bu kişinin geçim derdinden  kurtulması lazım. Burada dernekçiliğin iki ögesi devreye  girmektedir. “Balık verme Balık Tutmasını Öğret”  diyen Cin atasözüyle o kişiyi  iş sahibi yapmaktır. Esasen , Tüm derneklerle birlikte  dışa açılsak, tüm dernekler güç birliği yapsak,  içinde bulunduğumuz  toplumun yerel yönetimlerine seçimle gelerek görev alsak,  görev alan kişi ve kişilerde içinden çıktığı toplumu unutmayarak, Istanbul da bulunan tüm Afyonkarahisarlıları temsil etse, bilgiye ve sonuca  daha çabuk ulaşırız dedi. Başkan Naci Büyür  dernek olarak  Istanbul da  dört veya beş katlı “Afyonkarahisarlılar Kültür Evi”  yapalım dernek adına alınmış beş yüz metrekare arsamız var. Biz bu yola çıktık yürüyoruz

A5

Biz diyoruz’ ki Istanbul da bulunan tüm derneklerimizle birlikte yapalım, Güç birliği içerisinde olalım. Bu büyük projenin içerisine Afyonkarahisar Belediyesini katalım, Afyonkarahisar valiliğini katalım bu eser hepimizin eseri olsun dileklerinde bulundu. Programa katılan   Dernek başkanlarının yaptıkları kısa selamlama konuşmalarından sonra Istanbul Afyonkarahisarlılar  dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin programa katılan  dernek başkanlarına birer teşekkür belgesi takdim ettiler. Programda Darıca  Afyonkarahisarlılar derneği efelerinin oyunları davetliler tarafından büyük beğeni kazandı ve alkışlandı.A2